Svenska

”Songwriting: Get Your Black Belt in Music & Lyrics” kommer under 2019 i svensk översättning. För mer info, gilla vår Facebook page.

Jan Sparby & Johan Wåhlander
författarna: Jan Sparby & Johan Wåhlander

Jan Sparby: ”Vi bestämde oss för att skriva den där boken (det blev en serie) som vi själva letade efter men aldrig hittade. En bok med djupare kunskap, men där kunskapen hela tiden är kopplad till ämnet på ett praktiskt sätt. Tack vare den nya tekniken har vi kunnat göra boken mycket bättre än vi nånsin kunnat hoppas på.”

Johan Wåhlander “…allt material har testats på studenter och låtskrivarkollegor. Vi har verkligen försökt utmana det status-quo som vi upplever finns vad gäller ämnena låtskrivande och musikteori, vi vågar kalla det här för en ny metod…”

Några röster om boken:

Nikki O’Neill, LA baserad gitarrist, singer/songwriter och författare av boken ”Women’s Road to Rock Guitar” (Alfred Music):
”…en inspirerande bok som adresserar de centrala frågorna som låtskrivare har.”
”De många intervjuobjekten tillför sitt egen personliga perspektiv på ämnet.”

Henrik Vogel, fd chefredaktör på Musikermagasinet, nu marketing manager på Softube, utvecklare av verktyg för musikproduktion:
”Den här boken talar inte om för dig vad som är ”rätt” sätt att skriva musik på…och därmed stänger in låtskrivare i mallar och regler.”
”Deras approach gör det roligt för oss att ta till oss kunskapen och använda den i vårt eget låtskrivande .”

Claes Olson, den drivande kraften bakom Swedish Independent Music Business Alternative (SIMBA) och ägare av skivetiketten Mamma Records:
”Få känner till hemligheterna bakom vad som gör låtar populära… Wåhlander och Sparby lyckas ta oss så nära svaren vi kan komma.”
”det finns så mycket att lära av den här boken och massor med inspiration att ta med sig.”